"Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında büyük bir heyecanla beklenen sosyal konut kura çekimlerinde yeni hafta takvimi netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde, Kahramanmaraş için kura çekim tarihi 5 Şubat Perşembe günü olarak belirlendi. Toplamda 8 bin 195 konutun hak sahibinin belirleneceği kuralar, noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş’ta 8 bin 195 konutun hak sahibi belirlenecek
Kahramanmaraş genelinde inşa edilecek olan sosyal konutlar, il merkezi ve ilçeler olmak üzere geniş bir alana yayılıyor. En büyük payı 4 bin 800 konut ile merkez ilçeler (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) alırken, Elbistan 1.500 konut ile ikinci sırada yer alıyor. Diğer ilçelerdeki dağılım ise şu şekilde:
Afşin: 600 konut
Pazarcık: 400 konut
Nurhak: 250 konut
Göksun: 180 konut
Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü: Toplam 115 konut
Kura çekiminin saat bilgisi çekim günü TOKİ tarafından paylaşılacak olup, sonuçlar anlık olarak kurumun resmi internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.
2-7 Şubat haftalık kura takvimi
Şubat ayının ilk haftasında sadece Kahramanmaraş’ta değil, Türkiye genelinde 10 farklı ilde toplam 36 bin 458 konut için kura çekilecek. İşte il il kura takvimi:
2 Şubat Pazartesi: Elazığ
3 Şubat Salı: Kayseri, Zonguldak
4 Şubat Çarşamba: Kırşehir, Düzce
5 Şubat Perşembe: Kahramanmaraş, Afyonkarahisar
6 Şubat Cuma: Osmaniye (Depremin 3. yılı anma programı kapsamında)
7 Şubat Cumartesi: Yalova, Kırıkkale
Hukuki denetim ve sonuçların ilanı
Noter huzurunda, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek olan kura çekimleri canlı yayınlarla takip edilebilecek. Hak sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların listesi, kura işleminin tamamlanmasının ardından e-Devlet ve TOKİ’nin resmi web sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulacak.





























