Yunak'ta marketler KDV indirimini uyguluyor

Denetimlerde gıda ürünlerine indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller yapıldı

Yunak Belediyesi, gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından market ve bakkallarda indirim denetimlerine başladı.

Yunak  Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede bulunan market ve bakkallarda denetim yaptı. Denetimlerde gıda ürünlerine indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını tek tek karşılaştırdı.

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak denetimlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada,
"Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle birlikte ürünlerin etiketleri zabıta ekiplerimizce kontrol edildi. Aynı zamanda son kullanma tarihlerine bakılarak, bu ürünlerin numuneleri alındı. Aynı zamanda kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlar karşılaştırılarak KDV indirimlerinin olup olmadığı, esnafların indirimi uygulayıp uygulamadığı kontrol edildi" dedi.

Yunak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetlenen marketlerde KDV indiriminin etiketlere yansıtıldığı bildirilirken, indirime uymayan hiçbir esnafla karşılaşılmadığı bildirildi.