TKDK Konya, 2021 yılını rekorla kapattı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Konya'da 2021 yılında yatırım tutarı toplam 355 Milyon TL olan 276 farklı yatırım için yaklaşık 130 milyon TL'lik hibe ödemesi yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü 2021 yılını kendi rekorunu tazeleyerek tamamladı.

TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, “Pandemi koşulları altında geçirdiğimiz 2021 yılında yapılan ödemelerin ve tamamlanan yatırımların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kurum merkezimiz 16.12.2021 tarihinde yayınlandığı Onbirinci Başvuru Çağrı Ön İlanında belirtilen tıbbi-aromatik bitki, fide-fidan, süs bitkileri ve mantar yetiştiriciliği, arıcılık, zanaatkarlık ve yerel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji konularında desteklerimiz 2022 yılında da devam edecektir” dedi.

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü olarak pandemi koşullarına rağmen IPARD programı desteklerini dağıtabilmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Uysal, şöyle devam etti:

"2019 yılı sonunda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, alınan tüm önlemlere rağmen 2021 yılında da etkisini göstermiş ve insanlığı pandemi şartları altında bir yıl yaşamak zorunda bırakmıştır. Bu özverili çalışmalar neticesinde tamamlamış olduğumuz 2021 yılında yatırım tutarları toplamı yaklaşık 355 Milyon TL olan 276 farklı yatırım için Konya’da yaklaşık 130 milyon TL’lik hibe ödemesi yapılmıştır. IPARD programının uygulandığı 42 il içerisinde her yıl en fazla ödeme yapan ilk üç il arasında olmayı gelenek haline getirmiş olan İl Koordinatörlüğümüz, IPARD ve IPARD II programları nezlinde tüm Türkiye’de en fazla ödeme yapan il olma özelliğini halen taşımaktadır.

İl Koordinatörlüğümüz IPARD II programı çerçevesinde bugüne kadar 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında hibe ödemeleri yapmıştır. 2021 yılında İl Koordinatörlüğümüz tarafından yapılan yaklaşık 130 milyon TL’lik ödeme daha önceki yıllarda ödenen tutarlar açısından rekor teşkil etmektedir. İl Koordinatörlüğümüz, içlerinde büyükbaş süt ve besi hayvancılığı yatırımları, süt işleme ve süt toplama merkezleri, kırmız et kesimhaneleri ve işleme tesisleri, meyve-sebze soğuk hava depoları ve işleme tesisleri, su ürünleri işleme tesisleri, yenilebilir enerji tesisleri gibi yüksek yatırım tutarlara sahip projeleri desteklediği gibi, daha küçük yatırım bedelli tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, arıcılık, zanaatkarlık yatırımları ve makine parkları gibi konularda hibe ödemesi yaparak destek vermiştir."