Tes-İş Konya Gökhan Yalçın'a emanet

Tes-İş Konya Şubesi'nin genel kurulunda mevcut başkan Şenbilir aday olmazken Gökhan Yalçın 94 oy alarak başkan seçildi

Tes-İş Konya Şube Başkanlığı 12. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Ozil, Hacı Mevlüt Ünal’ın da katıldığı genel kurulda iki liste yarışırken, Gökhan Yalçın 94 oy alarak başkan seçildi. Mevcut başkan Behçet Şenbilir'in aday olmadığı seçimde diğer aday Hakan Sabuncular ise 65 aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunmasıyla başlayan Tes-İş Konya Şubesi 12. Genel Kurulunda ilk sözü mevcut başkan Behçet Şenbilir aldı. 11 yıl işyeri temsilciliği,11 yıl yönetim kurulu üyelikleri ve 11 yıl başkanlık olmak üzere toplamda 33 yıl Tes-İş Konya Şubesine hizmet yaptığını belirten Şenbilir, "Görev sürem boyunca Tes-İş Konya Şube Başkanlığı görevini yapmanın çabası içinde oldum. Görevi genç arkadaşlarıma devretmek adına bu dönemde aday olmadım. Arkadaşlarımdan helallik istiyor ve hakkımı hepsine helal ediyorum" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil de Tes-İş Sendikası olarak 59 yıldır Türk işçisinin hak ve hukukunu koruma adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade ederek, "Bizler hiçbir kimse önünde bugüne kadar eğilmedik. Sadece üyelerimiz olan işçilerimize hizmet etmeyi ve her kesim karşısında dik duruşumuzu gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Tes-İş olarak yöneticiler ve üye işçilerimiz bir aileyiz. Konya Şubemizin 12. Olagan genel kurulunda kazanan Tes-İş ve Tes-İş işçileri olacaktır” diye konuştu.

Divan heyetinin oluşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrası gerçekleştirildi. Gökhan Yalçın ve Hakan Sabuncuların yaptığı konuşmaların ardından seçime geçildi. Oylama sonucunda Gökhan Yalçın aldığı 94 oy ile TES-İş Konya Şube Başkanlığına seçilirken, diğer Hakan Sabuncular ise 65 oy aldı.

Seçim sonucunda oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Gökhan Yalçın (Başkan), Hasan Basri Ünver (Şube Genel Sekreteri), İbrahim Çelik (Şube Mali Sekreteri), Abit Akın (Şube Teşkilatlandırma Sekreteri), Mevlüt İşlek (Şube Eğitim Sekreteri)

Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, Tes-İş Konya Şubesi'nde 33 yıl hizmet veren Başkan Behçet Şenbilir’e hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti.

Teşekkür konuşması yapan yeni başkan Gökhan Yalçın, "Bu seçimde kazanan Tes-İş Konya ile üye ve delegeleri olmuştur. Hiç kimseye ayrım yapmadan tüm üyelerimizin hak ve hukukları alma adına gece-gündüz ç alışacağız” ifadelerini kullandı.