Regaib Kandilimiz mübarek olsun

Müslümanlar için kutsal sayılan üç aylar, Receb ayı ile başladı. Müminlerin yıl boyunca en önemsediği aylar Receb, Şaban ve Ramazan aylarını kapsıyor.

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk günü olan Regaib Kandili ile 3 Şubat Perşembe gerçekleşecek. Miraç Kandili 27 Şubat günü, Berat Kandili ise 17 Mart günü idrak edilecek.2022 Ramazan ayı ise 2 Nisan'da başlayacak.

Konya’daki yöneticiler, Regaib Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm Konyalıların, ülkemizin ve İslam aleminin Regaib Kandili’ni kutlayarak, bu mübarek günlerin tüm âleme huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

“İslam alemi olarak rahmet ve bereketiyle bizleri manevi huzur ikliminde buluşturan mübarek üç aylara kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece kutlanan Regaib Kandili; gönül hanemizi aydınlatan müstesna gecelerden biridir.

Camilerimizin dolup taştığı, bütün hemşehrilerimizin ibadet, dua ve yakarışla hemhal olduğu bu mukaddes günler; birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği kutlu zamanlardır.
Rabbimizin bizlere lütfu olan; Recep ayı ile başlayıp Ramazan ayı ile son bulacak bu mübarek aylardan feyz alarak, tüm ömrümüzü salih kullar olarak yaşamanın gayret ve samimiyetinde olmalıyız.

Bu günlerin hatırına başta İslam dünyası olmak üzere dünyanın her yerinde vuku bulan acı ve gözyaşlarının dinmesi için Cenab-ı Allah’a hep birlikte yakarışta bulunalım. Milletimiz ve mukaddesatımız yolunda ülkemizin ve tüm insanlığın huzuru için görev başında olan güvenlik güçlerimizi dualarımızda unutmayalım. Mahzun gönüllerin derman bulduğu, yaşlı gözlerin tebessümle baktığı bir dünya için gayret içinde olalım.
Peygamber Efendimizin (s.a.v), ‘Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur’ duasına iştirak ederek bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını; şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm âleme huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini niyaz ediyorum.
Regaib Gecemiz ve üç aylarımız mübarek olsun…”

KILCA’DAN ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kılca’nın mesajı şu şekilde: “İçerisinde bir birinden gizli ve açık hazineler barındıran Regaib Gecesi, Üç Aylar’ın müjdesiyle bir kez daha kapılarımızı çaldı. Bu kıymetli geceler, gündelik hayatın koşturmacası içinde yorulan ruhumuza, yeniden doğuş sevinciyle gelir. Biliyoruz ki her affın kabulü arınma; her şükrün sonu ikramdır. Heybesinde af, mağfiret, şükür ve birbirinden kıymetli bilmediğimiz daha nice ikramıyla gelen Üç Aylar’ın manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Gecesi’nde, Cenâb-ı Hakk’a yönelişin, yakarışın, affın ve şükrün imkânını yakalarız. Böylesi geceler, benlikten sıyırıp acziyetimizin farkına varabilmemize imkân sağlarken; aynı zamanda hassasiyetlerimiz, önceliklerimiz, yardımsever oluşumuzla birlikte sadece kendisinin değil çevresin de olup bitenlerin de farkında olan “insan” olmamızı sağlar. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, gönül dünyamıza ışık tutan ve aydınlanmasına vesile olan bu aylar, toplumun huzur ve refahının sağlanmasına da vesile olur.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor; Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

KAVUŞ: ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ MANEVÎ DİRİLİŞİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR

Mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Gecesi’nin, İslam dünyasına, mazlum coğrafyalara ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Kavuş, Regaib Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Tüm İslam âlemi üç aylar ve Regaib Gecesi ile birlikte rahmet, bereket ve mağfiret iklimine giriyor. Müslümanlar olarak bu manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regâib Gecesi’ni büyük bir sevinç ve coşku ile idrak ediyoruz. Efendimiz (S.A.S.), Recep ayına girdiğinde; “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanın önemine dikkat çekmiştir. Bizleri, bu rahmet ve bereket ayları ile bu ayların müjdecisi Regaib’e bir kez daha ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Manevi bereket dolu böylesi zamanlar samimi bir kalple Allah’a yönelen kulların affedileceğinin ümit edildiği mübarek bir gecelerdir. Manevî diriliş ve ahlakî yükselişimiz için önemli bir fırsat olan bu gece bunların yanısıra bizleri Rabbimize ve birbirimize daha da yaklaştıran, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı artıran müstesna zamanlardır. Üç ayların başlangıcı ve Regaib, tüm bunların yanında şehrimiz için apayrı güzelikleri de ifade eder, Konya’da bambaşka bir coşkuyla kutlanır. Bu büyük sevinç ve coşkunun kıyamete kadar bu topraklarda nesilden nesile devam etmesi duasıyla tüm İslam Alemi’nin ve hemşehrilerimin üç aylarını ve Regaib Gecesi’ni kutluyor, daha nice böylesi rahmet dolu günlerde buluşmayı diliyorum. Bu gecenin ve mübarek üç ayların tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini de Rabbimden niyaz ediyorum.”

PEKYATIRMACI'DAN ÜÇ AYLAR MESAJI

İslam alemi Recep, Şaban ve Ramazanı kapsayan manevi yenilenme ve arınma mevsimi üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da üç ayların başlangıcını yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

İslam alemi olarak, üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve dayanışma için değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek; "Rahmet gecelerini fırsat bilmeli, şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız. Hayırlı ve yararlı işlerle iyiliklerimizi artırmalı, bizi biz yapan değerlerimizi kuşanarak gönül dünyamızı ve sosyal hayatımızı yeniden inşa etmeliyiz." dedi.

Mübarek günlere kar bereketi ile girdiğimizi ifade eden Pekyatırmacı “Rabbimize şükürler olsun ki bu mübarek günlerimizde bereketimizi eksik bırakmadı. Son dönemde yağan karlar hem çiftçimizin yüzünü güldürdü hem de barajlarımız için can suyu oldu. İçinde bulunduğumuz bereket ve rahmet gecelerinin ülkemize ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

ANGI'DAN REGAİB KANDİLİ MESAJI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Regaib Kandili dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Mübarek üç ayların ve Regaib Kandili’nin dünyada yaşanan sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını dileyen Başkan Angı, tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Mübarek gün ve gecelerin Müslümanlar için önemine değinen Başkan Angı, “Üç aylar içindeki mübarek gecelerden ilki olan Regaib Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandili; ibadet, dua ve tövbe ederek manevi duygularımızın güçlendiği önemli gecelerimizden biridir. Böylesine mübarek bir geceye daha bizi kavuşturan Rabbimize sonsuz şükrediyoruz. Mübarek üç ayların başlangıcını ruhumuzun ve bedenimizin yenilenmesine vesile olmak ve birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek adına bir fırsat olarak kabul etmeliyiz. Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan mübarek üç ayları en iyi şekilde değerlendirerek bu günlerde kardeşlik bağlarımızı daha da artırmalıyız. Her sene olduğu gibi bu sene de üç ayların başlamasıyla birlikte şehrimizi saran manevi huzur iklimini her yaştan insanımızın yaşamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayların ve Regaib Kandili’nin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

EKİCİ, REGAİB KANDİLİ, ÜÇ AYLARIN MANEVİ HAVASININ İLK ESİNTİSİDİR

Regaib Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konyalıların kandilini kutladı.

Rahmet kapılarının sonuna kadar aralandığı Regaib Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, "Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandil gecesini kardeşlik, barış, hoşgörü duyguları içinde muhabbetle idrak etmeliyiz" dedi.

Ekici, "On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in habercisi olan Regaib Kandili, mübarek üç ayların manevi havasının da ilk esintisidir.

Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandil gecesini kardeşlik, barış, hoşgörü duyguları içinde muhabbetle idrak etmeliyiz. Bütün dargınlıkları, kırgınlıkları gönüllerimizden bertaraf etmeliyiz.

Manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan Regaib Kandilinde başta Konyalı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin kutuplaştırmalardan uzak, birlik ve beraberliğimize, Ülkemizin ve tüm İslâm âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını diliyorum" dedi.

KONAK’TAN REGAİB KANADİLİ MESAJI

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini kutladı.

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nin tüm İslam âlemine sağlık, birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Konak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili,  Müslümanlar  için manevi bir fırsattır. Regaib Kandili ile Rabbimizin bizlere sunduğu bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli, başta İlçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine; insanlığın sağlık, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.”