Pitbull yasağını çiğneyen vatandaşa 15 bin TL ceza

Yasağa rağmen pitbull besleyen şahsa 14.982 Tl para cezası uygulanırken, kaydı bulunmayan pitbull, barınağa teslim edildi

Pitbull severler yasağa rağmen bu tehlikeli ırkı beslemeye devam ediyor. Son olarak Konya’nın Meram İlçesi’nde 05.09.2022 günü yapılan ihbarı değerlendiren emniyet güçleri hemen harekete geçti. 

Olay yerine sevk edilen Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, ihbarın yapıldığı adrese gittiğinde kaydı olmadığı tespit edilen Pitbull Melezi cinsi köpeğin sahibine işlem yaptı.

Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce el konulan Pitbull barınağa götürülmek üzere belediye ekiplerine teslim edilirken, yasaklı olmasına rağmen bu tehlikeli ırkı besleyen sahibine de emniyet güçleri tarafından “Hayvanları Koruma Kanunu’nu kapsamında 14.982 Tl para cezası uygulandı.