Milletvekili Yokuş: İktidar medyayı da ayrıştırdı

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, Türkiye'de yerel basının bitme noktasına geldiğini belirterek, yetkililere destek çağrısında bulundu

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Yerel Yayın Birliği’nin 1’inci Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

Yerel medyanın çözülemeyen sorunlar yumağı içerisinde olduğunu söyleyen Yokuş, AK Parti iktidarının medyayı da ayrıştırdığını söyledi.

“Özellikle Anadolu medyası müthiş bir fedakarlıkla halkımızın ve yerelin sorunlarını dillendiriyor” diyen Yokuş, “Yerel medyamız büyük bir fedakârlık yapıyor ama maalesef yerel medya perişan durumda. İktidarı eleştiren medyanın hemen reklam gelirleri kesiliyor. Bu sistem değişmeli! Değişecek, başka çare yok. Özgür medya olmalı, herkes iktidarı da eleştirebilmeli, belediyeyi de. Hala yereldeki televizyonların sorunları var. Hala döviz endeksli uydu ücretleri var” ifadelerini kullandı.

“BASIN İLAN KURUMU’NUN TOPLANMASI GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Basın İlan Kurumuna ataması gereken 12 kişiyi üzerinden zaman geçmesine rağmen atamadığını ifade eden Yokuş şunları söyledi:

”Basın İlan Kurumu ile ilgili mayıs ayında yerel medya mensupları seçim yaptılar. Yasa gereği Cumhurbaşkanımızın da bu kurula 12 kişi ataması gerekiyor. Toplam 36 kişi ile Basın İlan Kurumu'nun toplanması gerekiyor. Bu kurum Kasım ayında toplanarak Basın İlan Kurumu’nun ilan ücretlerini belirliyor. Komedi resmen. Şubat ayı gelmiş hala Cumhurbaşkanı ataması gereken 12 kişiyi atamamış. Zamlar gelmiş, ülkenin gidişatı değişmiş ama hala Basın İlan Kurumu hakkında bir toplantı, bir karar yok”

“YEREL GAZETE YÖNETİCİLERİ FERYAT EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere yerel basının sorunlarının çözülmesi çağrısında bulunan Yokuş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Basın İlan Kurumu'na 12 kişilik atamayı yapın. Basın İlan Kurumu toplanıp 2022 yılı için ilan santim sütun ücretlerini belirlesin. 900’ün üzerinde yerel gazete yöneticisi feryat ediyor. Peki, kimin umurunda? ‘Batarsanız batın’ diyorlar. Bu düzen değişecek ve değişmeli. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Nerede bir haksızlık varsa nerede bir adaletsizlik varsa nerede bir hukuksuzluk varsa yutkunursak, susarsak gelecek nesillerimizin yok oluşuna, felaketin sürmesine vesile oluyoruz demektir. Susmayacağız, susmamalıyız diyorum” şeklinde konuştu.