Konyalı avukatlardan yeni bir oluşum

Konya'nın her yaş ve görüşten saygın avukatları tarafından kurulan Vefa Hukuk Derneği, avukatlar arasında dayanışmayı sağlayacak, insan hakları ve adaletin savunuculuğunu yapacak

Konya’da bir grup avukat, Vefa Hukuk Derneği adı altında yeni bir oluşuma gitti. Dernek avukatlar arası sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacak.

Dernek ve amacı ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Amacı hukukun üstünlüğü ilkesini gerçekleştirmek olan, bu doğrultuda hukuk kurallarını ve toplumun çıkarlarını her türlü kişisel çıkardan üstün tutan, her yurttaşın onuruyla eşit ve özgürce yaşayabileceği demokratik, erdemli bir topluma ulaşmak için örgütlü mücadeleyi esas alan, avukatlık meseleğine ve meslektaşlarının gelişimine katkı sağlayan, her daim temel insan haklarının ve adaletin savunucusu olarak daha adil bir dünyayı hedefleyen, hukukçu olmanın ağır sorumluluğunu gerçekleştirmek için meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde haklı mücadelesini veren, her yaştan ve görüşten hukukçulardan oluşan tüzel bir kişiliktir.

Bu misyon, bireyler arasındaki eşitliği, onurlu bir yaşam hakkını, hukukun üstünlüğünü, daha adil bir toplumsal düzeni savunan ve bu inançla yola çıkan tüm hukukçuların mücadelesidir. Aynı ideale sahip olan sizlere davetimizle Vefa Hukuk Derneği'ni duyurmaktan onur duyarız."

Vefa Hukuk Derneği'nin Kurucular Kurulu şu isimlerden oluştu:

Av. Cengiz Erkoyuncu, Av. Mustafa Aladağ, Av. Ruhsar Tanrıkulu, Av. Cemil Yılmaz Kart, Av. Şeyma Akgül, Av. Mustafa Şahin, Av. Burak Sadi, Av. Eda Türkmenoğlu, Av. Seren Koçak, Av. Şeyma Biçer, Av. Sena Güllü, Av. Abdullah Arlı.