Konya'nın asırlık çınarı, Sayar dualarla defnedildi
Konya'nın asırlık çınarı, hayırsever iş adamı Halil İbrahim Sayar, dün 106 yaşında vefat etti. Bugün ise toprağa verildi.
Konya'nın asırlık çınarı, hayırsever iş adamı Halil İbrahim Sayar, dün 106 yaşında vefat etti. Bugün ise toprağa verildi.
Halil İbrahim Sayar, Parsana Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Konya Olay olarak merhum Sayar’a yüce Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
16 Ekim 1920’de Konya’da doğan Halil İbrahim Sayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarına tanıklık eden Sayar, aynı zamanda Konya’nın yüzyılı aşkın sürede geçirdiği değişim ve gelişim süreçlerinin de canlı bir şahitliğini yaptı.
Hayırseverliği, çalışkanlığı ve insan sevgisiyle tanınan Halil İbrahim Sayar, Konya’da “gönül insanı” olarak anıldı. Ömrü boyunca birçok hayır işine öncülük eden Sayar, özellikle ihtiyaç sahiplerine yaptığı desteklerle halkın gönlünde ayrı bir yer edindi.
106 yıllık hayatı boyunca topluma bıraktığı izler ve insanlara dokunuşlarıyla hafızalarda yaşayan Halil İbrahim Sayar, Konya’nın asırlık çınarlarından biri olarak tarihe geçti.
Konya Yüksek İslam Enstitüsünün şehre kazandırılmasından yeni okul ve yurt binalarının temellerinin atılmasına, kentin yıkılan tarihi kapılarının inşasında dahi onun adı var.