Konya merkezli 7 ile FETÖ operasyonu: 13 gözaltı

FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik Konya merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 13 örgüt yöneticisi gözaltına alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen müşterek çalışmalar neticesinde Konya merkezli olarak FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Trabzon, Denizli, Kocaeli ve Aksaray olmak üzere 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

RESMİ KURUMLARA ÖRGÜT ÜYELERİNİ YERLEŞTİREN VE KAMU KURUMLARINA SIZAN 13 ÖRGÜT YÖNETİCİSİ YAKALANDI

FETÖ içerisinde yönetici konumunda olan ve gizli yapılanma içerisinde faaliyet gösteren, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yerleşen ve örgüt adına yetiştirdiği elemanları yerleştirdikleri tespit edilen 10 örgüt üyesine ve ayrıca Kamu Kurumlarına sızdırılan 5 örgüt üyesine yönelik operasyon gerçekleşti.

Şüpheli şahıslara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bölge Talebe Sorumlusu, Bölge Sorumlusu, Üniversite Sorumlusu ve Talebe Sorumlusu pozisyonlarında faaliyet gösterdikleri tespit edilen, (4) İstanbul, (1) Ankara, (1) Afyonkarahisar, (1) Trabzon, (1) Denizli, (1) Kocaeli ve (1) Aksaray olmak üzere toplam 10 şüpheliye yönelik 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan eş zamanlı operasyonda 10 şahsın tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Kamu Kurumlarına sızdırılan 5 örgüt üyesine yönelik gerçekleşen operasyonda ise 3 şüpheli gözaltına alındı. Firar olan 2 kişinin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

FETÖ Silahlı Terör Örgütünde yönetici olarak görev yapan ve yakalanarak gözaltına alınan kişilerin meslekleri tespit edildi. 13 örgüt üyesinden 8’i aktif devlet memuru 5’i ise özel sektörde çalıştığı belirlendi.