Konya-Karaman Hızlı Tren'inde ilk seferi Erdoğan başlattı

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattınn açılışın yapmak üzere Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttıklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-Karaman YHT hattının açılışını yapmak üzere Konya'ya geldi. Konya'ya havayoluyla gelen Erdoğan Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle tren garına geldi. Burada halka hitap eden Erdoğan, ''Bizden önce gelenlerin hızlı tren hayalini biz gerçeğe dönüştürdük'' dedi.

Yaklaık 11 yıl önce hızlı trene kavuşan Konya'dan Karaman 'a uzanan hızlı tren hattını hizmete sunmanın mutluluğun yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, ''Konya-Ankara hattını açtığımızda Ankara'dan trene binmiş ve Konyamıza kadar bu hızlı, güvenli, konforlu ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştık. Hacı Bayram Veli Hazretleri ile Mevlana Hazretlerinin farklı bir buluşması olarak gördüğümüz bu proje devreye girdiğinden beri milyonlarca insanımızı mutlu etti ve onlara hizmet etti. Konyalı için Ankara'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a gitmek diğer ulaşım araçlarından daha kolay, daha ekonomik. Bu imkanı bir adım daha öteye taşıyor Karaman'a kadar uzatıyoruz. Konya-Karaman hızlı tren hattının açılışını yaparak yeni bir dönemi başlatıyoruz. İnşallah bu adımı önce Karaman Ulukışla, Mersin ve Adana ardından da Osmaniye ve Gaziantep güzergahları izleyecek'' dedi.

Deneme seferleri devam eden Ankara-Sivas hattı da hizmete girdiğinde Konya'nın ülkemizin dört bir yanı hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale geleceğine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

''Demiryolu taşımacılığını yeniden gündeme alan mevcutları yenileyen yenilerini ekleyen kim oldu? Biz olduk. Ülkemizin 10 bin 959 kilometre olan demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttık. Ülkemizde örneği olmayan 1213 kilometre YHT ve 1213 kilometre hızlı tren hattını inşa ettik. Bakın, Londra'dan kalkan bir tren Avrupa'yı Balkanları katederek Edirne'den ülkemize girmekte Marmaray'dan geçerek Anadolu'ya ulaşmaktadır. Biz laf değil iş üretiriz iş. Anadolu'yu baştan sona kateden bu tren, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu üzerinden Asya'ya ulaşıp Pekin'e kadar gidebilmektedir. Yaptığımız bu yatırımlarla ülkemizi demiryolu yük ve insan taşımacılığına hazır hale getirme yolunda en kritik safhaları geride bıraktık.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Konya ile Karaman arasındaki seyahat süresini kısaltacak hızlı tren ile Karaman’a hareket etti. Erdoğan/a Karaman seyahatinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da eşlik etti.