Konya'da yaban hayvanları unutulmadı doğaya yem bırakıldı

Konya'nın Halkapınar ilçesinde, bölgede olumsuz hava koşulları nedeniyle beslenmekte zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Şefi Ertan Koyuncu, Halkapınar Jandarma Komutanı Gökhan Allı ve Halkapınar’ın Seydifakıllı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal tarafından yaban hayvanlarına destek olmak için yem çalışması yapıldı.

Bölgede yaşanan olumsuz kış koşulları nedeniyle kar kalınlığı 20 santimetreyi geçtiği Toros Dağların yamaçlarında olan Seydifakıllı Mahallesi mevkiinde, yonca ve mısırdan oluşan yemler yaban hayvanlarına verildi.

Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ertan Koyuncu, bu yıl kış aylarında yaban hayvanların yoğun olduğu yerlerde yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Kışın yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına destek olmak için yem bıraktıklarını söyleyen Ertan Koyuncu, Mart ayına kadar hava koşullarına göre doğaya yem bırakacaklarını söyledi.

Konya Halkapınar ilçesi olumsuz hava koşulları yaban hayvanları Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Şefi Ertan Koyuncu Halkapınar Jandarma Komutanı Gökhan Allı