Karapınar'da alkollü mekanlara denetim

Karapınar'da alkollü mekanlara yapılan denetimlerde hem mekanların hijyen durumu kontrol edildi, hem de müşterilerin GBT sorgulamaları yapıldı

Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan alkollü eğlence mekânlarında denetim yaptı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Karapınar Belediyesi Zabıtası, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, SGK ve Vergi Dairesi ekiplerinin de katıldığı denetimlerde mekanlara eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan denetimde alkollü mekanlarda çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi, GBT kimlik kontrolünden geçirildi. Müşterilere ait otomobillerin sorgulaması yapıldı.

Eğlence yerlerinde sigara içilip içilmediği, mutfakların hijyenik olup olmadığı kontrol edilerek eksiklikler bulunan yerlere uyarı yapıldı, bazı yerlere de para cezası uygulandı. Her kurum kendi alanı ile ilgili yaptığı kontrollerde görülen eksiklikleri ve ruhsata aykırı faaliyetleri tek tek tutanak altına alarak cezai işlem uyguladı.

Bir eğlence mekânı sigara içildiği gerekçesiyle 10 gün süre ile kapatıldı. Yetkililer umuma açık yerlerde denetimlerin aralıksız devam edeceği kaydedildi.