Kar yolları kapattı

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kenti çevre illere ve ilçelere bağlayan yollar trafiğe kapatıldı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Konya'da bazı yolların kapanmasına neden oldu. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapatılırken, ekipler kapanan yolların trafiğe açılması için yoğun çalışma yapıyor.

Bölge Trafik ekipleri, Konya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Ankara, Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Afyonkarahisar, Konya-Isparta, Konya-Adana ve Konya-Karaman kara yollarının araç geçişlerini durdurdu.  İlçelere de ulaşımın durduğu yollarda Karayolları ve belediye fen işleri ekipleri, yoğun çalışma yürütüyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolların son durumuna ilişkin şu bilgilere yer verildi:

22.01.2022 günü saat: 20.00 sıralarında Afyonkarahisar bölgesinde yoğun kar yağışı ve tipi olması sebebiyle Karayolları 32. Şube şefliğinin verdiği bilgi dahilinde Akşehir Afyonkarahisar yolu km:1'den itibaren bütün araçlara Afyonkarahisar ili istikametine yol trafiğe kapatılmıştır.

Kadınhanı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin verdiği bilgiye göre, 22.01.2022
saat:21:35 itibariyle hava muhalefeti, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla yol Konya il merkezinden Afyonkarahisar istikametine ve Ladik'ten Konya il merkezi istikametine çekici ve otobüs türü araçlara yol trafiğe kapatıldı.

22.01.2022 günü saat 22:40 itibariyle hava muhalefeti, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Konya-Beyşehir yolu ve Konya Ankara yolu her iki istikamete de bütün araçlara yol trafiğe kapatılmıştır.

22.01.2022 günü saat 23.10 itibariyle hava muhalefeti, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Konya-Beyşehir Yolu her iki istikamete de tüm araçlara yol trafiğe kapatılmıştır.

22.01.2022 günü saat 23.50 itibariyle hava muhalefeti, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Konya-Ankara, Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Afyon, Konya-Beyşehir ve Konya-Adana Yolu her iki istikamet de yol yol trafiğe kapatılmıştır.

Karaman yolu hariç tüm yollar araç trafiğine kapatıldı

Öte yandan yapılan çalışmalarla bugün öğle saatlerinden itibaren Kadınhanı ve Çumra yolunun trafiğe açıldığı bildirildi.

Kent merkezinde de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Araçlar trafikte güçlükle ilerlerken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de gece saatlerinde ana arterlerde başlattığı kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, zorunlu olmadıkça traafiğe çıkılmamaası yönünde uyarıda bulunurken, sürücülerin araçlarında gerekli tedbiri almasını istedi.