Gabriel Sara ve Ederson Brezilya Milli Takım kadrosunda mı? Brezilya Milli Takım kadrosunda Neymar neden yok?
Brezilya Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası öncesinde teknik direktör Carlo Ancelotti yönetiminde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
Açıklanan geniş kadroda en büyük şok, takımın yıllardır simge ismi haline gelen Neymar’ın liste dışı kalması oldu. Ancelotti’nin bu radikal kararı, Brezilya futbolunda "gençleşme ve fiziksel devamlılık" operasyonu olarak yorumlanırken, Neymar’ın kulüp düzeyindeki form grafiği ve yaşadığı sakatlık süreçlerinin bu tercihte etkili olduğu düşünülüyor. Futbolseverler Neymar’ın yokluğunu tartışırken, Süper Lig’de forma giyen iki yıldızın kadroya dahil edilmesi Türk futbolu adına tarihi bir gelişme olarak kayıtlara geçti.
Brezilya Milli Takım kadrosunda Neymar neden yok?
Neymar’ın kadroda yer almaması, Sambacılar için bir devrin sonu mu yoksa geçici bir dinlendirme mi olduğu sorusunu beraberinde getirdi. Teknik direktör Carlo Ancelotti’nin, 2026 Dünya Kupası stratejisinde daha dinamik ve kolektif oyuna yatkın bir hücum hattı kurmak istediği biliniyor. Neymar’ın son dönemdeki sakatlık geçmişi ve Suudi Arabistan’daki performansının, Avrupa’da üst düzey rekabetin içinde olan genç yeteneklerin gerisinde kaldığı değerlendiriliyor. Her ne kadar milli takımın en golcü isimlerinden biri olsa da, Ancelotti'nin tercihini formda ve fiziksel olarak en üst seviyedeki oyunculardan yana kullanması, yıldız oyuncunun bu kez dışarıda kalmasına neden oldu.
Gabriel Sara ve Ederson Brezilya Milli Takım kadrosunda mı?
Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandıran haber Brezilya Futbol Federasyonu'ndan geldi. Galatasaray'ın orta saha dinamosu Gabriel Sara ve Fenerbahçe'nin tecrübeli ismi Ederson, Brezilya'nın Dünya Kupası hazırlık kadrosunda kendilerine yer buldu. Özellikle 26 yaşındaki Gabriel Sara için bu davet, kariyerinde ilk kez "Sarı-Lacivertli" formayı giyme şansı bulacağı için tarihi bir dönüm noktası anlamı taşıyor. Süper Lig'deki etkili performansıyla Ancelotti'nin radarına giren Sara'nın, orta sahadaki çok yönlülüğüyle kadroda kalıcı olması bekleniyor.
Süper Lig yıldızlarının milli takım karnesi
Gabriel Sara (Galatasaray): İlk kez davet edildi. Ancelotti'nin yeni nesil yapılanmasında önemli bir alternatif olarak görülüyor.
Ederson (Fenerbahçe): Bugüne kadar 31 kez Brezilya kalesi için görev yaptı. Milli takımın kalesindeki en güvenilir ve tecrübeli isimlerden biri olarak kadrodaki yerini koruyor.
Brezilya'nın Dünya Kupası hazırlık maçı programı
26 Mart: Fransa
1 Nisan: Hırvatistan
31 Mayıs: Panama
6 Haziran: Mısır