Erdoğan memur ve emekli maaşını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından, memur ve emeklilerin merakla beklediği maaş zamlarını açıkladı. Memur ve emeklilerinin maaşları toplam yüzde 30,5 zamlandı

Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam oranlarını belirleyen 2021 yılı Temmuz-Aralık enflasyon rakamı belli oldu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36,08 olurken Aralık ayı TÜFE yüzde 13,58 oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk kabine toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini, böylece memur maaşlarının yüzde 30.5 oranında zamlandığını kaydetti.

Erdoğan, gündemi de değerlendirdiği konuşmasında, ​​​​​​​"Memurlarımızın maaşlarında Temmuz-Aralık ayı farkı ve toplu sözleşme gereği olarak toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkartarak onlara ilave destek sağlamış oluyoruz. Emeklilerimizi maaşında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emekliler ile ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak. Aylık geliri 1.500’den başlayan emekli maaşlarını 2.500 TL yapıyoruz. Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimize yapılacak %7 toplu sözleşme artışına ek olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı eklenecektir" dedi.