Enerjiye en fazla sahip çıkan veliler ödüllendirilecek

Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu'nun başlattığı "Enerjine Sahip Çık" projesi ile en fazla enerji tasarrufu yapan veliler ödüllendirilecek

Konya Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu'nda enerji tasarrufu bilinci artırmak ve yaygınlaştırmak için "Enerjine Sahip Çık" projesi başlattı.

Proje hakkında bilgi veren Şekibe Aksoy İlkokul Müdürü Faruk Acar, şunları söyledi:
"Günümüzde dünya nüfusunun artması, hızla büyüyen sanayileşme, enerji kullanımının artmasına ve daha fazla enerjiye ihtiyaç duymamıza neden olmaktadır. Hiçbir kaynağın sonsuz olmadığı gibi maalesef enerji kaynaklarımız da sınırsız değildir.

Bu nedenledir ki enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konuları her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Bu durum ülkelerin kendi eylem planları yapmasını zorunlu kıldığı gibi enerji kullanan tüm kurum ve kuruluşlarda kendi bünyelerinde iyileştirici çalışmalar yapma ihtiyacı duymaktadır. Biz de sıfır atık projelerimize bir yenisini daha ekledik.

Elektrik tüketiminde indirimli tarifelerin uygulamaya konulduğu günümüz şartlarında Konya Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu olarak, öğrenci ve velilerimizde enerji tasarrufu bilincini artırmak ve yaygınlaştırmak için 'Enerjine Sahip Çık' diyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek yarışmada elektrik tüketiminde en çok tasarruf sağlayan velilerimizi ödüllendiriyoruz. Tüm velilerimizin katılımlarını beklediğimiz yarışmamızda aynı zaman da tüm kaynaklarımızda tasarruf yapma eğitimini yaygınlaştırmak istiyoruz."