"Cezaevlerindeki hak ihlallerinin takipçisi olacağız"

CHP Karatay ilçe başkanlığını ziyaret eden Mahkûm Yakınları ve Adil Yaşam Derneği cezaevlerinin koşullarının ağır olduğunu ve bunun yanında af istediklerini dile getirdi

Mahkûm Yakınları ve Adil Yaşam Derneği üyeleri, CHP Karatay ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette cezaevi koşullarının ağır olduğu vurgulanarak, af beklentisi dile getirildi. 

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden mahkûm yakınları ve Adil Yaşam Derneği temsilcileri, Türkiye genelinde CHP il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, mahkûmlarının koşullarının giderek ağırlaştığını ve af beklentilerini ve bu konuda CHP’den destek beklediklerini ifade etti. 

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, mahkûmların koşullarının ağırlaşma konusunun takipçisi olduklarını belirterek, “Ülkemizdeki cezaevlerinde mahkûmların en çok yaşadığı sorunların başında hak ihlalleri gelmektedir. Cezaevlerinde mahkûmlar genelde sağlık hakkı, kötü muamele, iletişim hakkı ihlalleri, Covid salgını ve bulaşıcı vakalarda karşı yetersiz önlemler, yeterli ve sağlık beslenememe, bakım ihtiyaçlarının giderilmemesi gibi sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunlar her geçen günde artmaktadır. İktidardan cezaevlerinde mahkûmların yaşadığı sorunları çözmesini beklerken, konun da takipçisi olacağız” dedi.

Mahkûm Yakınları ve Adil Yaşam Derneği temsilcileri, cezaevlerinde mahkûmların yaşadığı sorunlarla ilgili bir dosya verdiler.