Çavuşoğlu, 5. İslam Oyunları diplomasisini Konya'da yürüttü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu yıl Konya'da yapılacak 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı diplomasi yönüyle görüşmek üzere kente geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya geldi. Çavuşoğlu, ziyaretlerinde, Konya'da yapılacak 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın diplomasi yönüyle ele alındığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çavuşoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "5. İslami Dayanışma Oyunları'na Konya ev sahipliği yapacak. Bu spor oyunları çerçevesinde diplomasiyle ilgili ne yapabileceğimizi görüştük. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı da son derece başarılı bir şekilde yürütüyor. Kendisini canı gönülden tebrik ediyoruz. Bizim dış politikamıza da önemli bir katkıdır" dedi.

Konya'da yürütülen yatırımlar hakkında Başkan Altay'dan bilgi aldığını da ifade eden Çavuşoğlu, şehrin yöneticileri ve milletvekillerinin ilettiği metro konusunu yakından takip ettiklerini söyledi.