Bektaş: Ülke ekonomisi kötü yönetiliyor

Türkiye'nin ekonomisinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurgulayan CHP Konya İl Başkanı Bektaş, 3,5 yılda 3 tane Hazine ve Maliye Bakanı, 4 tane Merkez Bankası başkanı değişmesinin bunun en önemli göstergesi olduğunu belirtti

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin son günlerde yaşadığı siyasal gelişmeleri ve gündemini değerlendirdiği açıklamasında iktidarı uyardı. Bektaş, iktidarın bir an önce yanlışlardan dönüp, ülkemizi suni gündemlerle oyalamanın yerine, sorunların çözümüne odaklanılmasını, halkın ortak beklentisinin bu yönde olduğunu söyledi.

Değerlendirmesinde Türkiye’nin zor günler yaşadığını vurgulayan Bektaş, “Zor günler yaşıyoruz ve zor şartlardan geçiyoruz. Bunu inşallah hep birlikte aşacağız, aşmak zorundayız. Aşmanın yolu birlik olmaktır, beraber olmaktır, adalette buluşturmaktır, sevgide bulunmaktır, kucaklaşmada bulunmaktır, kimseyi ötekileştirememektir ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi inşa etme amacını taşımaktır. Halkımızla birlikte olduğumuzda ve kucaklaştığımızda şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını tartışıyoruz. Her soruna çözüm üretme gayreti içindeyiz. CHP olarak birleştirici bir anlayışla hareket etmekteyiz. Halkımızın mutluluğunu ve acısını paylaşıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla halkımız zam üstüne zam yapılmasından çok rahatsız. Her geçen gün de geçinmekte oldukça zorlanmaktadır. Bu tablo ülkemizin acı gerçeğidir” dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE DAHA AĞIR SORUNLAR VAR

Bektaş, Türkiye’nin gündeminde daha ağır sorunların olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bugün Türkiye'nin gündeminde daha ağır sorunlar var. Bütün kirlilikler ve yapılan yolsuzluklar, ekonominin daha da kötüye gidişine yol açtığı gibi, israfa yol açtı, vurguna yol açtı, gelir dağılımını bozdu ve insanların büyük bir kısmı fakirleşti. Gerçekten de mutfaklarda yangın var. Gerçekten de sanayide yangın var. Gerçekten de üretim zincirinde yangın var. Cumhuriyet tarihinde karşılaşmadığımız olaylarla karşılaşıyoruz. Doğalgaz kesintileri başladı, hiç karşılaşmamıştık. Bu kadar büyük ve yaygın bir olayla hiç karşılaşmamıştık. Böyle bir devlet yönetimini hiç görmedik. Ülkemizi yönetenlerin ülkemizi nereden getirdiklerine hep beraber şahit oluyoruz. Gelinen noktada yüksek enflasyon ve insafsız zamların devam etmesiyle halkımız geçinmekte zorlanıyor. AKP iktidarı zamlar konusunda halkımıza yalan yalan üstüne yalan söylüyor. Dolar yükseldiği için bu zamlar yapılıyor diyor. Dolar düşmesine rağmen hala zamlar devam ediyor. Bu durum iktidarın yalan söyleyerek halkımızı kandırmasını ifade ediyor. Diğer taraftan Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmediğini 3,5 yılda 3 tane Hazine ve Maliye Bakanının değişmesi, 4 tane Merkez Bankası Başkanının değişmesi ve Merkez Bankası'nın hiçbir işlevinin kalmamasından bellidir. Kaldı ki Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlayan bir kurum olmaktan da çıkmıştır. İktidarın ülkemizi getirdiği nokta hiç de iyi değildir. Bir an önce iktidarın yanlışlardan dönüp,  ülkemizi suni gündemlerle oyalamanın yerine, yaşanılan sorunların çözümüne odaklanmasını bekliyoruz. Halkımızın ortak beklentisi de bu yöndedir.”