Başkan Altay'dan dünyaya çağrı! Gazze'nin imarı için göreve hazırız
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya damga vuran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Gazze'nin imarı için 31 ülkeden gelen belediyecilik birikimimizle göreve hazırız" mesajını verdi.
TDBB Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplantıda yaptığı konuşmada Gazze'deki insani durumun ve bölgenin yeniden inşasının öncelikli gündemleri olduğunu belirtti. Altay, "5-6 projenin Gazze'de yapılması ile ilgili bir süreç yürütüyoruz. Yardımların girişinin sağlanması ve Gazze'nin imarı konularında TDBB olarak sorumluluk almaya hazır olduğumuzu deklare ediyoruz. 31 ülkeden gelen belediyecilik kültürümüzü oradaki insanların refahı için aktaracağız" dedi.
Belediyecilikte Yeni Dönem: TDBB Akademi Kuruluyor
Başkan Altay, birlik bünyesinde "TDBB Akademi" adıyla yeni bir belediyecilik akademisi kurulacağının müjdesini verdi. Bu akademinin, yurt dışındaki üye belediyeler için bir eğitim merkezine dönüşeceğini belirten Altay, Türkiye'deki iyi belediyecilik örneklerini tüm Türk dünyasına yaymayı hedeflediklerini ifade etti.
"Türk Dünyası Gençler Birliği" Önerisi
Ev sahibi Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise toplantıda gençlere ve teknolojiye yönelik projelere dikkat çekti. Bahadır, "Türk Dünyası Gençler Birliği" ve "Teknoloji Atölyesi" kurulması yönünde önerileri olduğunu belirterek, "Asıl odağımız bu coğrafyadaki tüm insanlara ayrım yapmadan yardımcı olmak. Ortak tarihimiz ve dilimizle güçlü bir birliktelik sergiliyoruz" diye konuştu.
İstanbul’daki toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın yanı sıra 27 yönetim kurulu üyesi katıldı. Programda Orta Asya ve Balkanlar’dan gelen projeler değerlendirilirken, üye belediyeler arasındaki tecrübe paylaşımının artırılması kararlaştırıldı.