"Basının sorunları, tarımdaki sorunlar kadar önemlidir"

Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek medya mensuplarının Gazeteciler Günü'nü tebrik eden CHP Konya İl Başkanı Bektaş, "Basının sorunlarını, tarımdaki sorunlar kadar önemsiyoruz" dedi

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret ederek, Başkan Sefa Özdemir ve yönetim kurulunun Gazeteciler Gününü kutladı.

Ziyarette CHP heyetine basının sorunlarını anlatan Özdemir, “Partinizin yerel basının sorunlarının çözümü noktasında yaptığı katılarından dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Basının ekonomik sorunu giderek artıyor. Kâğıt başta olmak üzere bütün girdiler yükseliyor. Sorunların çözümü ve ayakta kalmak için gayret ediyoruz.  Basının sorunlarının çözüm yeri TBBM’ sinden başka bir yerde de çözülmeyecektir.  Umarız yaşadığımız bütün sorunlar burada çözülür. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

"BASIN VE ÇALIŞANLARI GÖREVİNİ ÖZGÜR BİR ORTAMDA YERİNE GETİRMELİDİR"

Basının ve basın çalışanlarının özgür ortamda görevlerini yerine getirmelerinin sağlanması gerektiğini vurgulayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Sosyal demokrat bir partinin il başkanı olarak basının ve basın çalışanlarının sorununu günümüzün stratejik sektörlerinden olan tarımın sorunlarıyla bir olarak görüyoruz. Tarımdan farklı değildir. Basın ve çalışanları kamu görevi yapıyorlar. Bölgenin sorunlarını topluma anlatan bir görevi yerine getiriyorlar. İcra iflas ilanlarının basına daha yeterli verilmesiyle ekonomik anlamda bir destek sağlanabilir. Tercih basına doğru olmalıdır. Basın ülkemizin can damarı ve demokrasimizin gelişmesinde en önemli bir görevi yerine getiriyorsa, basın ve basın çalışanlarının özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmeleri sağlanmalı ve ekonomik sorunları da çözüme kavuşturulmalıdır. Partimiz CHP olarak her zaman basının ve basın çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bizleri kabul ettiğiniz içinde sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.