Avrupa'dan gelen özel öğrenciler hayatta kalma becerilerini geliştirdi

Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu ortağı olduğu Hırvatistan koordinatörlüğünde yürütülen normal ve özel eğitim öğrencilerinin hayatta kalma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan I WILL SURVİVE! KA201 Erasmus Projesi kapsamında Konya ya gelen misafirlerini ağırladı

Hırvatistan, Slovakya, Litvanya, Romanya, Malta ve Türkiye-İskenderun'dan geçtiğimiz hafta içinde gelen ekipler ortak çalışmalara katıldı. İtalya ise yapılan çalışmalara online olarak katkı sağladı.

Konya'da gerçekleşen toplantılarda proje çalışmaları değerlendirilirken, proje sonunda engelli öğrenciler ve normal öğrenciler için hazırlanacak olan “Doğal Afetler ve Korunma Yolları” kılavuz kitap, video ve öğretim materyalleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Misafirlere Konya'nın güzellikleri de tanıtılırken,  Ecdad Parkı'ndaki deprem ve doğal afetler sırasında belirlenen toplanma yeri ve işaret levhaları incelendi. Konya Bilim Merkezi de ziyaret edilerek, Bilim Merkezi'nde bulunan doğal afetler bölümü incelendi. Deprem, sel, fırtına, yangın ve diğer simülasyon araçları incelenerek, kullanımları hakkında yetkililerden bilgi alındı.

Okul yetkilileri yaptığı açıklamada bu projede özellikle engelli öğrencilerin doğal afetler ve doğal afetlerden korunma yolları ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.