ATAUZDER heyeti TBMM'de temaslarda

Kısa adı ATAUZDER olan Atanamayan Uzmanlar Derneği yöneticileri TBMM bir takım ziyaretlerde bulundu.

Uzun bir süredir atama bekleyen Uzman askerler sorunlarına çözüm yolu bulmak için kurdukları dernekle mücadele yasal hak arayışlarını sürdürüyor.

Eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına uzun süredir meclis çalışmalarını sürdüren ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri , TBMM’sinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Erol Keleş, Ali Kıratlı, Ümmü Gülşen Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri Fevzi Zırhlıoğlu, Turan Şahin, Musa Küçük ve Yeniden Refah partisi Milletvekili Ali Yüksel’i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, milletvekillerinin  sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını, bunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtirken “sorunumuzun çözüme kavuşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar,  kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına atanma hakkına sahiplerken, 2016 yılından önce göreve başlayan ve 2 yıl görev yaptıktan sonra görevi bırakmak zorunda kalan Uzman Çavuşların  hak kaybına uğradıklarını dile getiriyorlar..

KONYAOLAY