Aşısızlara PCR testi bundan sonra artık…

Seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu artık tamamen kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Kovid-19 salgını son zamanda seyri ve toplum sağlığına etkisiyle alakalı olarak yazı gönderdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirdiği yazıda aşısız kişilerin PCR testi zorunluluğu bilgisi paylaşıldı.

Aşısız ya da aşıyı bitiren ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçak, otobüs, tren ya da diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce uygulanan PCR testi zorunluluğu artık kaldırıldı.

Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik görevlisi vb.), tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından gerçekleşen öğrenci kamplarına katılacaklara PCR testi ile tarama yapılması uygulaması artık tamamen kaldırıldı.

Seyahat toplu etkinlik kamu negatif PCR testi Kovid-19 salgını İçişleri Bakanlığı 81 il valiliği Koronavirüs Bilim Kurulu Milli Eğitim Bakanlığı Konser sinema ve tiyatro sinema ve tiyatro