Altunyaldız ve Angı'dan mesaj: Konyamız üretim üssü oldu

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, Konya'nın üretim, ihracat ve istihdam üssü olduğunu söyledi, AK Parti Konya İl Başkanı Angı da sanayi, sivil hayat, kamu ve yerel yönetimler arasındaki uyuma vurgu yaptı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’daki iş ve sanayi dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.
AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Ali Deresoy, Adnan Bahçeci ve Mehmet Munlafalıoğlu’nun da hazır bulunduğu programda ziyaretlerin ilk durağı Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği oldu. Burada Başkan Muharrem Karabacak ve oda başkanları ile bir araya gelen AK Parti heyeti daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı ve yönetimi ile görüştü. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Konya Şubesi’nde Başkan Atilla Sinacı ve yönetimi ile de istişarelerde bulunan Altunyaldız, Angı ve il başkan yardımcılarının sonraki ziyareti ise Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e oldu. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve oda yönetimi ile de bir toplantı gerçekleştiren AK Partili heyet son ziyaretini ise Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik’e yaptı.
‘KONYA’MIZ ÜRETİM ÜSSÜ’
Günün sonunda ziyaretleri değerlendiren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’nın üretim, ihracat ve istihdamda büyük bir ivme yakalandığını kaydetti. Altunyaldız, “Bu ziyaretlerimizde Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi üretim, yatırım, istihdam ve ihracat boyutunda tüm sanayicilerimizle, özellikle son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Tüm sanayicilerimizi tek tek dinledik ve ifade edilen hususları not aldık. Küresel tedarik nedeniyle ortaya çıkan üretim ihtiyacının bir an önce giderilmesine yönelik yatırımların yapılması ve bu yatırımlara ilişkin proje bazlı destekler başta olmak üzere finansmana erişim konularını konuştuk. Ziyaretlerimizde sanayicimizin yatırım konusunda iştirakinin çok yüksek olduğunu gördük. Yılsonu itibariyle 220 milyar doları geçen ihracatımız ve Konya özelinde de yine yüzde 30’un üzerinde bir ihracat artışıyla 3 milyar doların üzerinde bir ihracatın yakalanacağına dair net işaretleri gördük. Konya’mızın bu anlamda üretim, ihracat ve istihdam üssü olduğunu bugünkü görüşmemizde bir kez daha sanayicilerimizle teyit etmiş olduk. Önümüzdeki dönemde de ihracat, istihdam ve yatırım ivmesinin Konya’mız ölçeğinde net bir şekilde devam edeceğine dair inancımız tam” dedi.
ANGI’DAN BİRLİKTELİK VURGUSU
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın riyasetinde yaptıkları ziyaretlerin verimli geçtiğini dile getirdi. Başkan Angı, “Ziyaretlerimizde yeni ekonomik modelle ilgili değerlendirmeler yaptık ve sanayicilerimizin teklif ve taleplerini dinledik. Konya’daki ekonomik hayatın canlı bir şekilde devam etmesinde bugüne kadar yapılan katkıların bundan sonra da devam edeceğini görmek, Konya’da oluşan ekosistemin her geçen gün daha üst seviyeye çıkması, Konya’mızın pek çok alanda yeni yatırımlarla buluşması ve yatırımcılarımızın da bu moral ve motivasyonla çalışmaları hepimizi mutlu ediyor. Asgari ücretteki artışın yanı sıra işveren yükünün de hafifletilmesi ve vergi indirimi ile damga vergisinin kaldırılması da pek çok kesimin yıllardır beklediği bir talepti. Bu talebin gerçekleştirilmiş olması hem işçilerimizi hem işverenlerimizi mutlu etti. Konya’mızın ekonomik alandaki başarılarının devam etmesi hepimizin arzusu. Organize sanayi bölgelerimizdeki yatırımcıların ortaya koyduğu performans ve ticari hayatımızda yakalanan ivmeler geleceğe umutla bakmamızı güçlendiriyor. Bu şehri birlikte büyütmek ve bu şehri birlikte güçlü kılmak adına siyasetin, sivil hayatın, kamu bürokrasisin ve yerel yönetimlerin uyum içinde olmasının bereketini yaşayan bir şehir olmak oldukça önemli. İnşallah tarihten gelen bu zenginliğimizi geleceğe de hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.