4 yaşındaki Asiye Ateş'e bir operasyon daha yapıldı

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır olarak yaralanan hastanede doku nakli yapılan 4 yaşındaki münük Asiye Ateş, kulaktaki hasar ve yüz felcine yönelik yeniden operasyon gerçekleşti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık 2021 yılında iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki minik Asiye Ateş ağır olarak yaralanmıştı.

Yapılan İlk müdahalesinden sonra Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan minik Asiye, Gaziantep'te özel hastaneye gönderilmişti.


SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA İLGİLENDİ


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiye Ateş'in tedavisini Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın takip etmesini istedi.


KALÇA VE SIRTINDAN DOKU NAKLEDİLDİ


Küçük Asiye, Sağlık Bakanlığın görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep'ten 25 Aralık'tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavisine başlandı.

1 gün sonra Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 4 saat süren ilk seans ameliyatı ile Asiye'ye kalça ve sırtından doku nakledildi.

Başarılı geçen ameliyat sonrasında minik Asiye Ateş, 2 gün sonra uyandırılıp, 29 Aralık'tarihinde normal servise alındı. Yapılacak diğer operasyonlar da planlandı.


GENEL DURUMU İYİ


Minik Asiye Ateş'in sağlık durumuyla alakalı açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, “Hastamız Asiye Ateş'in bilindiği üzere daha önce doku nakilleri yapılmıştı.

Hastamıza dün itibarıyla kulaktaki hasarına ve yüz felcine yönelik sinirle alakalı operasyonları yapılmıştır. Genel durumu iyi, hayati bulguları normal olan hastamızın takibi devam etmektedir.”

Gaziantep Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı Gaziantep Şahinbey ilçesi